lauantai 13. marraskuuta 2010

KaU - PuB (13.11.2010)

Karkkila järjesti komean koripallotapahtuman

Karkkilan Urheilijat - Punaportin Blues 83-64 (43-39)

Kyllä katsojan kelpasi. Oli koripalloromaanin julkistajaista, fanituotemyyntiä, kahvittamista ja ottelukuulutusta. Tiivistettynä: Karkkilan koripallohurmoksessa on, mistä ottaa esimerkkiä.

Jos vaikka Punaportin Bluesin yhdeksänmiehistä jengiä hieman jännittikin, ei sitä saattanut katsomoon saakka aistia. Ei ainakaan vielä alkuverryttelyssä. Ottelun alettua jännitettiin yhdessä - kummankaan porukan heitot eivät ottaneet osuakseen. "Ottelun ensimmäinen viisiminuuttinen on kriittinen", arveli katsomoon tiensä löytänyt PuB:n fanimatkalainen, ex-pelaajavalmentaja Pasi Aalto, "KaU pyrkii ratkaisemaan pelin jo ensimmäisellä jaksolla". Toisin kävi. Lassi Utrion johdolla PuB pysytteli kotijoukkueen kyydissä, vaikka tämä teki kaikkensa pusertaakseen 29 pistettä heittäneen laiturin mahdollisimman ahtaisiin paikkoihin. Utriota puolustettiin tiukasti ensimmäiseltä minuutilta viimeiselle, mutta jotenkin miehen onnistui nakella 22 pojoa jo ensimmäisellä puoliajalla, joka oli varsin tasainen: ykkösneljännes päätettiin lukemissa 18-15 ja puoliaikajäähdyttelyille päästiin tilanteessa 43-39.

Kolmannella jaksolla KaU loi parempia heittopaikkoja. PuB joutui viskomaan hankalista asennoista. Hämeenlinnalaisten jaloissa alkoi painaa, mutta karkkilalaiset jaksoivat hyöriä molemmissa päissä kuin ampiaiset. KaU repäisi eron kymmeneen pisteeseen ja piti etulyöntiasemansa, jota Ari Lehtola (6 p.) ja Eetu Koivuniemi (12 p.) yrittivät kolmosillaan parhaansa mukaan horjuttaa. Miikka Kilpisen (11 p.) virhetili alkoi täyttyä; neljännen virheen kohdalla Kilpinen vaihdettiin ottelussa kaksi pistettä tehneeseen Tomi Kuppoon/Koppoon/Kuppiin/Koppiin. Päätösjakso aloitettiin tilanteesta 63-53, joten teoriassa kaikki oli vielä mahdollista. Utrio jatkoi korinalusvääntöjään, jotka kolmipäisen hämeenlinnalaisfanijoukon riemuksi päättyivät usein ns. onnistuneeseen and one -suoritukseen, mutta myös karkkilalaisleirissä jaksettiin painaa: pallo kiersi päätösjaksolla pelaajalta pelaajalle yhä vauhdikkaammin, ja hyökkäykset päätettiin kovalla prosentilla. Suurin yksittäinen ero joukkueiden välillä oli puolustussyke - siinä missä KaU jaksoi häiritä, PuB:n kollektiivinen käsi ei enää noussut torjuntaan. Ottelun jo ratkettua nähtiin sen loppuhetkillä vielä muutama ilahduttava hetki. Ensinnäkin Heikki Niemi sai pari minuuttia arvokasta pelikokemusta ynnä kaksi vapaaheittoyritystä ja toiseksi Miikka Kilpisen onnistui mäjäyttää yksi kappale ikimuistoisia heitontorjuntoja korkeuksista, jollaisiin ei ole Karkkilan liikuntahallissa totuttu yltää. Pienenä miinuksena voidaan todeta, että torjunta puhallettiin (Kilpisen viidenneksi) virheeksi, ja sitten summeri jo soikin. Parempi joukkue voitti parinkymmenen pojon korierolla.

Bonusmateriaalit:

-KaU:n pistenikkarit: Kimmo Tolvanen 24, Sami Syrjälä 19, Jarkko Ilonen ja Tomi Sakala 11.
-Kentällä ja katsomossa elettiin herrasmiesmäisesti: kukaan ei valittanut eikä vinoillut.
-PuB:n sentteri Timo Teivaanmäki hoiti toipilastonttinsa esimerkillisesti - valokuvaten.
-Eetu Kilpinen osui mielipaikaltaan kolmen pisten kaaren takaa neljästi.

-Ottelukuuluttaja oli oikein ammattitaitoinen ja miellyttävä.