Kymmenen koria kahdessakymmenessä minuutissa

PuB 2 - Ukko Munkin Pojat

50-68 (20-32)

Kokemus vei voiton kokemattomuudesta Ojoisten koripallokilpailussa.

Ainahan se vähän jännittää, kun on sarjakärki vastassa. UkMuPo pykii 5. divisioonassa tappioitta. Joukkue on sopiva sekoitus hyvin kypsynyttä viitosdivarijyrää ja nuoruuden hikinauhaista innokkuutta. Pari isoa sentteriä löytyy - ja aimo annos malttia siirrellä palloa pelaajalta toiselle ennen varsinaisen ratkaisun ottamista.

PuB:lla oli toki pöytäkirjallinen terveitä miehiä, mutta hermostunutta, kovin hermostunutta olivat sekä syöttäminen että heittäminen. Harhapalloja tuli liian monta ja mahdottomia heittoyrityksiä niin ikään. Lasse Vuorinen teki ottelun ensimmäisen korin, mutta sitten munkkipojat jo menivätkin menojansa: ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 12-17.

Pelin toisella kymmenminuuttisella nähtiin illan komein kori, kun puolustusekspertti, komean matsin urakoinut Petu Mattila rynnisti pelottomasti vasemmalta kohti koria, teki muutamat vartaloharhautukset ja pompautti itsensä hyppyheittoon, joka kaarsi tyylikkäästi parinkin torjunnan ylitse levyn kautta koriin. Jämptin, kroppaa säästämättömän puolustustyöskentelyn ohella Mattilan ansioiksi mainittakoon myös terävät syötönkatkot ja muutama onnistunut kaukoheitto. Tilanteessa 14-24 PuB otti ensimmäisen aikalisänsä, mutta tuumintatauko ei synnyttänyt joukkueessa viisauden hedelmää. Jaksolla nähtiin muutama Jani Postareffin (20 p.) ja Lasse Vuorisen komea kori (edellinen pisteli läheltä ja jälkimmäinen kaukaa), mutta näistä vähät välittäen UkMuPo jyräsi puoliajalle kahdentoista pisteen johdossa.

Kolmannen neljänneksen alussa näytti jo hyvältä. Lasse Vuorisen kolmonen pakotti ukkomunkkilaiset aikalisälle, jolla helsinkiläiset tekivät taikojaan. Heti, kun erotuomaripari Pekka Saros - Pauli Suominen oli viheltänyt pelin jatkuvaksi, vierailijan numero 23 kuittasi kolmosen ja käynnisti melkomoisen irtioton. Kokemus ja rutiini alkoivat näkyä - neljännelle jaksolle mentiin jokseenkin surullisessa tilanteessa 33-51.

PuB oli hävinnyt kolme ensimmäistä jaksoa, mutta jaksoi pelata tämän neljännen kymmenminuuttisen tasatulokseen 17-17. Jakson kohokohta, ottelun toiseksi komein kori nähtiin viimeisellä sekunnilla: ukkomunkkilaisten numero 44 nakkasi puolesta kentästä nahkakuulan häneen hyväksytysti. Loppulukemat 50-68 eivät jättäneet tilaa selityksille: ikiaikainen kokemus ja rutiini kävivät yli tottumattoman kotijoukkueen.