lauantai 16. lokakuuta 2010

PuB - PuHu 86-89 (31-45)

PuB taipui loppuhetkillä

Hämeenkaaren yleisö sai todistaa todellista koripallotrilleriä, kun vantaalainen Pussihukat kukisti Punaportin Bluesin pelin viimeisellä kaksiminuuttisella.

Kauden kolmas hämeenlinnalaisottelu alkoi hermostuneesti ja haparoivasti: harhasyötöt ja korirenkaasta väärään suuntaan sylkeytyneet heitot leimasivat kotijoukkueen ensimmäistä puoliaikaa. Avausviisikosta Joni Laitinen - Mika Halttunen - Lassi Utrio - Eetu Koivuniemi - Miikka Kilpinen voidaan onnistujiin laskea Utrio ja Kilpinen, edellinen vahvan korinaluspelinsä ansiosta ja jälkimmäinen huiman tarkan kaukoheittopelinsä vuoksi. PuHu onnistui laajemmalla rintamalla, ja ensimmäinen neljännes päättyi lukemiin 17-22.

Toisella kymmenminuuttisella PuB:n syöttöpeli ei juuri parantunut: vastustaja napsi harhasyötöt itselleen kuin luumut. Sinänsä hyvät heittovalinnat puolestaan jatkoivat sinkoilemistaan ulos korirenkaasta; tuntui, kuin Hämeenkaaren Onnetar olisi hylännyt suosikkinsa. Pelin komeimmasta korista vastasi vierasjoukkue. Kun tätä toista neljännestä oli jäljellä vaivainen sekunti, onnistui PuHu:n lähettää pitkä syöttö omalta korilta PuB:n alueelle, jolta Janne Ansas sen nappasi hyppysiinsä ja lähetti nollakulmasta kaukoheiton verkon perille. Sitten soi sorsatorvi, ja puoliajalle käytiin pelitilanteessa 31-45.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue piristyi. Utrio jatkoi heittotalkoitaan. Kilpinen nosteli kaksipisteisiä. Eetu Koivuniemi osui molemmat vaparinsa. Ari Lehtola nappasi riiston ja ajoi onnistuneesti korille. Nyt PuB siirtyi ensimmäistä kertaa johtoasemaan: 56-55. PuHu kuitenkin piti tasonsa, sai väännettyä kolmannen jakson päätöslukemiksi 59-65.

PuB lähti päätösjaksolle kuuden pisteen takaa-ajoasemasta. Lassi Utrio käynnisti vimmatun takaa-ajon suorittamalla ns. and-one-heiton ja hankkimalla PuHu:n Ansakselle teknisen virheen. Utrio pani kaikki kolme vapaaheittoaan sisään (koko ottelussa Utrion vapaaheitot osuivat tarkkuudella 8/9), ja peli jatkui vielä PuB:n sivurajalla. Tilanne oli nyt 63-69. Pussihukkien valmentaja rauhotteli pelaajiaan: "Ei mitään hätää", johon PuB:n pelaajavalmentaja Ari Lehtola tokaisi näin: "Ei mitään muuta kuin hätää" ja iskipä vielä silmääkin vastustajan vaihtopenkin suuntaan... Psykologinen sodankäynti alkoi - ja päättyi.

Päätösneljänneksen kohokohta oli Mika Halttusen harhautus (pallo vastustajan jalkojen välistä ja oikealta ohi) ja sitä seurannut syöttö Miikka Kilpiselle, joka nosti kaksipisteisen häneen. Hetkeä myöhemmin Kilpinen osui vielä toistamiseen, ja sitten Utriokin - sinkosi täydestä juoksuvauhdista kolmipisteisen sukan pohjalle! Tilanne oli nyt 75-75 ja täydehkö hämeenkaarelaiskatsomo pidätti henkeään.

Läpi ottelun kelvollisesta levypallopeliä toteuttanut PuB sortui ottelun viimeisellä kaksiminuuttisella yhteen huonoon sulkemiseen ja antoi vastustajalle yhden turhan vapaan kolmosen - ne kostautuivat. PuHu käytti mahdollisuutensa. Viimeisillä minuuteilla PuB:sta nousi esiin vielä yksi ratkaisija, Joni Laitinen, jonka viime hetkien koreilla PuB oli jo päästä tasoihin, mutta "sitä viimeistä kolmosyritystä" ei kotijoukkue enää saanut aikaiseksi. PuHu vei pisteet Vantaalle lukemin 86-89. Ottelun parhaina palkittiin (pokaaleilla) PuB:n Utrio ja PuHu:n Ansas.

PuB:n pistemiehet: Utrio 36, Kilpinen 23, Timo Teivaanmäki 12, Mika Halttunen 6, Joni Laitinen 6, Ari Lehtola 2 ja Eetu Koivuniemi 2, Matias Suonpää 0, Lasse Lehtonen 0 ja Janne Hamari 0. Poissa: Heikki Niemi, Teemu Viertola ja Aleksi Suominen. Tomi Koppo poti vaihtopenkillä.