sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Wartti Basket - PuB 85-56 (40-24)

Palvelukseen haetaan: haalarimiehiä

Vuosaaren urheilutalolla todistettiin koripallo-ottelua, jota ei voida kutsua teurastukseksi, koska joukkueiden välinen koriero jäi lopulta alle 30 pisteeseen.

Lähtöasetelma näytti lohduttomalta: sarjataulukossa Wartti Basket sijalla 2. ja PuB sijalla 11. Silti, urheiluun kuuluu mahdollisuus altavastaajan tulla ja yllättää. Tänä koleana sunnuntaina niin ei käynyt, vaikka kolmannella kymmenminuuttisella PuB käväisi jo kymmenen pisteen päässä. Tämä takaa-ajon hedelmä jäi lopulta kuriositeetiksi, yksittäiseksi kohokohdaksi - Wartti voitti kaikki neljä jaksoa. Ykkösdivisioonasta täksi kaudeksi kakkoseen pudonnut kotijoukkue oli selvästi tottunut "hieman kovempiin peleihin"; Wartti on tällä kaudella hävinnyt vain kerran.

Kymmenellä miehellä reissussa ollut PuB puolustettiin aseettomaksi. Heittopaikkoja toki syntyi, mutta taitavat puolustajat pakottivat heittoyritykset jonkinlaisiksi puolittaisiksi hätäsinkaisuiksi. Vastaavasti omassa heittopelissään Wartti onnistui hurjalla tarkkuudella. Puoliaikatuloksessa (40-24) tämä vyörytys ei vielä suuremmin näkynyt, mutta lopputuloksessa kylläkin - matsi ratkesi pitkälti joukkueiden heittoprosenttien eroavaisuuteen. Siinä missä Wartti osui kaukaa, PuB ei. Todisteeksi mainittakoon, että PuB:n heittokone Lassi Utrio jäi 14 pisteeseen, Mika Halttunen 11:aan ja Miikka Kilpinen 10:een. Muut työstivät jämät.

PuB:n pelaajavalmentaja Ari Lehtola antoi kiitosta hämeenlinnalaistulokkaille Tomi Koppo ja Janne Hamari:
- Tomi ja Janne olivat valmiit vetämään haalarit ylleen.

Ensi viikonloppuna (30.10. klo 17.50 Munkkiniemessä) PuB kohtaa helsinkiläisen Kartanon Herrat. Matsista on tuleva tasainen, sillä tasavahvat joukkueet löytyvät sarjataulukon häntäpäästä sarakkeissaan yksi voitto ja kolme tappiota.