tiistai 12. lokakuuta 2010

Punaportin Blues 2 - Fortum (11.10.2010)

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Viitosdivarissa kautensa aloittanut Punaportin Bluesin kakkosjoukkue nappasi Ojoisilta ensimmäisen voittonsa, reilun kotisellaisen. PuB 2 - Fortum: 63-49 (23-22).

Kymmenikkö nimeltänsä PuB 2 vaikutti kovin väkevältä jo alkuverryttelyssä - tämä porukka ei ole tullut viitosdivisioonaan koestamaan siipiään, ei, vaan voittamaan otteluita. Vaan oli kotijoukkueella totuttelemisesta tällaisiin virallisiin sarjapeleihin, tähän saakka jengihän on pallotellut Ojoisilla keskenään...

Ensimmäisellä kymmenminuuttisella yhdeksänmiehisen (ja kaksivalmentajaisen) Fortumin kokemus kampesi taululle johtolukemat 12-9. Kotijoukkuetta piti tolpillaan tehosentteri, numero viisi, Jani Postareff. Raamikasta sentteriä ei ollut pysäyttäminen ottelun alkuvaiheilla - eikä myöhemminkään.

Toisella jaksolla pallon kuljettaminen, syöttäminen ja heittojen valitseminen olivat kaikki - jokseenkin hermostuneita. Pallonmenetyksiä kirjautettiin kosolti. Fortum pysyi alati muutaman pisteen etulyöntiasemassa. Väliaikaiskoutsi Tommi Lindgrenin ja koko PuB-vaihtopenkin iloksi kotijoukkueesta nousi esille, Postareffin rinnalle, toinenkin ratkaisija. Numero seitsemän, Lasse Vuorinen, löysi heittojyvän ja tuntui olevan "oikeassa paikassa oikeaan aikaan", kuten katsomosta osuvasti todettiin.

Pelin komein kori nähtiin juuri tällä toisella neljänneksellä. Se syntyi siten, että Vuorinen passasi Petteri "Pertsa" Mattilalle ns. alley oopin, korin liepeille lähetetyn korkean syötön, jonka Mattila viimeisteli korisukan sisuksiin suoraan tyylikkäästä ilmalennosta. Tilanne oli nyt 19-19, ja Fortum oli pakotettu ottamaan ottelun ensimmäinen aikalisä.

Puoliajalle mentiin kotijoukkueen riemukkaassa 23-22-johdossa!

Kolmannella kymmenminuuttisella Vuorinen jatkoi vahvoja otteitaan: sekä kauko- että vapaaheitot osuivat sinne minne niiden oli tarkoitettu osuvan. Nyt koko PuB-rosteri aloitti onnistumisten aikajakson - koreja tehtiin laajalla rintamalla ja kelpo prosentilla. Jakson johtohahmo oli Mattila, joka vastasi pelin toisesta tähtihetkestä: puolustuspään levypallosta, jota seurasi ns. coast to coast -tyyppinen koko kentän pujottelu ynnä onnistunut korilleajo. Tätä edeltänyt Vuorisen kolmonen ajoi ottelutapahtuman hyvinkin suotuisaan tilaan - PuB 2:n 42-35-johtoon.

Viimeisellä jaksolla Postareff torjui, Vuorinen jatkoi pistetehtailuaan ja Fortum juoni systeemejä aikalisän turvin. Tuntui, että tällä päätösjaksolla PuB onnistui kaikessa, mihin ryhtyi. Lopulta, Pekka Saroksen & aisaparin tuomitseman siistin ja herrasmiesmäisen ottelun päätteeksi, pöytäkirjasta kuulutettiin lopputulos PuB 63 - Fortum 49. Katsomossa taputettiin kuin formulakisoissa. Kotijoukkueen tehomiehet olivat 23 pistettä heittänyt Jani Postareff ja 11 pisteeseen yltänyt Lasse Vuorinen. On silti sanottava, että tämä oli koko joukkueen voitto, sillä heikkoja lenkkejä ei porukasta löytynyt. Kun pelikokemus karttuu, ratkaisijoita tullee löytymään näiden nyt nimettyjen lisäksi vielä useita muitakin...

1.11.2010 kannattaakin suunnata maihinnousukengät kohti Ojoisten koulua. Siellä on nimittäin kova kotimatsi: PuB 2 - Ukko Munkin Pojat. Matsi alkaa klo 18.30 ja siihen on vapaa pääsy.